HELMIKUU|| Valokuva & tietokone

Olen koettanut lisätä reflektoivaa työskentelyä. Tein uudenvuodenlupauksen: piirtäisin joka päivä jotain, mitä en ole aiemmin piirtänyt. Jaksoin sitä mielettömän hyvin opetusharjoitteluun saakka, jonka jälkeen keskittyminen piirtämisen kaltaisiin älyllisiin haasteisiin on ollut tiessään! Haluaisin myös alkaa kuvata, sekä kehittyä kuvaajana. Kuitenkin kerta toisensa jälkeen huomaan, miten vaikea on olla keskittynyt etsimen läpi tirkistelyyn, koska olen onnistuneesti ehdollistunut taukoamattomaan pälpätykseen humanoidia muistuttavasta visuaalisesta ärsykkeestä.

Eläimiä onneksi riittää lähiympäristössä, toiset enemmän ja toiset vähemmän fotogeenisiä.

puolukka istuu koirapuistossa

puolukka istuu koirapuistossa

Kuvan tarkennus on hämmentävä, mutta ottaessani tätä kuvaa huomasin sentään koiran profiilia ikävästi sotkevat kyltit. Liikahdettuani sen puoli metriä siihen suuntaan, missä kaikki menee pieleen sommittelullisesti (ellei ollut jo ennen sitä), painoin laukaisinta muka tyytyväisenä. No, tässä lopputulos.

Tietokoneeni (iMac loppuvuosi 2009) alkaa olla henkitoreissaan päivittäisessä käytössä. Tsekkailin keskusmuistin asennusohjeita ja löysin Multitronicista melko edukkaasti 2 x 4 GB muistikammat, ja vielä osamaksulla, ja vielä kirjeenä! Tokihan mielessäni siintelee muukin kuin jouhevampi nettiselailu, kuvankäsittely ja tubettaminen. Ajattelin hankkia tämän vuoden aikana helmasyntini kohteen, lempilapseni, the Sims-talonrakentelu- ja puutarhasuunnittelusarjan uusimman tulokkaan… Puutarhasuunnittelu!!!!!!!!!!!!! METSÄMÖKKI!!! JOKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HUONEKASVEJA!!!

Huonekasveista puheenollen: kesällä tuomani kuparilehti kuoli (odotetusti: liikaa suoraa valoa ja kuiva ilma, sekä viereisen kasvin sumuttelu ja laiska kastelu), lehtikaktuksen säälittävistä varsista muutama kuivui kokoon (miten niin kaktuksiakin pitää kastella), mutta amaryllis näyttää voivan mitä mainioimmin! Myös peikonlehti ja kultaköynnös kukoistavat, palmuvehkasta puhumattakaan. Ostin myös pikkuisen sirovuoripalmun, jota en meinaa muistaa suihkutella, ja joidenkin lehtien kärjet rusottavat epämiellyttävästi.

Tagged ,

Leave a comment